Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a recept megmutatja, hogyan készítsünk otthon olyan sajtos bucikat, amelyek vetekszenek a pékségek kínálatával. Puha tésztájuk és sajtos tetejük minden falatot élvezetessé tesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat, a sót és a tojást. Alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.

Hajtogatás:

A tésztát kinyújtjuk, majd kétszer meghajtogatjuk. Minden hajtogatásnál megszórjuk reszelt sajttal, így a tésztába rétegenként kerül a sajt. A hajtogatások között 20 percet pihentetjük.

Formázás:

A megkelt tésztát körülbelül 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk. Ízlés szerint kisebb vagy nagyobb darabokra vágjuk. A bucikat a tepsiben még fél órán át pihentetjük.

Sütés:

A sajtos bucikat előmelegített, 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

Tipp:

A sajtos bucit variálhatjuk úgy, hogy a tésztába fűszereket is keverünk, például fokhagymaport, oregánót vagy rozmaringot. A tetejére kerülő sajt helyett használhatunk többféle sajtot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is