Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos buci recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 ml tej
  • 160 g tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat, a sót és a tojást. Alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.

Hajtogatás:

A tésztát kinyújtjuk, majd kétszer meghajtogatjuk. Minden hajtogatásnál megszórjuk reszelt sajttal, így a tésztába rétegenként kerül a sajt. A hajtogatások között 20 percet pihentetjük.

Formázás:

A megkelt tésztát körülbelül 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk. Ízlés szerint kisebb vagy nagyobb darabokra vágjuk. A bucikat a tepsiben még fél órán át pihentetjük.

Sütés:

A sajtos bucikat előmelegített, 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

Tipp:

A sajtos bucit variálhatjuk úgy, hogy a tésztába fűszereket is keverünk, például fokhagymaport, oregánót vagy rozmaringot. A tetejére kerülő sajt helyett használhatunk többféle sajtot is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-buci/