Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos bucik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 17 dkg margarin
  • 175 g tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 50 ml tej
  • 3 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál cukor
  • 10 dkg sajt

Tetejére

  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg sajt

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral elkeverve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a tejföllel, a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát.

A megkelt tésztát kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5–5 dkg durvára reszelt sajttal. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

A tésztát feldaraboljuk, tepsibe tesszük, és rövid ideig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on addig sütjük, amíg a bucik aranybarnák és sajtosan ropogósak lesznek.

Tipp

A tésztába a sajt mellé keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal vagy lenmaggal, így még mutatósabb és ízletesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-bucik/