Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral elkeverve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a tejföllel, a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát.
A megkelt tésztát kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5–5 dkg durvára reszelt sajttal. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
A tésztát feldaraboljuk, tepsibe tesszük, és rövid ideig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on addig sütjük, amíg a bucik aranybarnák és sajtosan ropogósak lesznek.
Tipp
A tésztába a sajt mellé keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal vagy lenmaggal, így még mutatósabb és ízletesebb lesz.