Elkészítése
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen az eredeti vastagságánál kicsit vékonyabbra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük a tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon rá a töltelék.
A tojásfehérjével megkent rész egyik felére reszelt sajtot szórunk, a másik felét pedig megszórjuk szezámmaggal. Ezután a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékes felére, és a széleit enyhén lenyomkodjuk.
A tésztát újra kinyújtjuk az eredeti méretére, majd éles késsel vagy pizzavágóval 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat kétszer-háromszor megcsavarjuk, hogy spirálformát kapjunk.
A csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a felvert tojással. Ízlés szerint a tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Sütés:
Az előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
