Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen az eredeti vastagságánál kicsit vékonyabbra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük a tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon rá a töltelék. A tojásfehérjével megkent rész egyik felére reszelt sajtot szórunk, a másik felét pedig megszórjuk szezámmaggal. Ezután a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékes felére, és a széleit enyhén lenyomkodjuk. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.29.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen az eredeti vastagságánál kicsit vékonyabbra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük a tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon rá a töltelék.

A tojásfehérjével megkent rész egyik felére reszelt sajtot szórunk, a másik felét pedig megszórjuk szezámmaggal. Ezután a tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékes felére, és a széleit enyhén lenyomkodjuk.

A tésztát újra kinyújtjuk az eredeti méretére, majd éles késsel vagy pizzavágóval 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat kétszer-háromszor megcsavarjuk, hogy spirálformát kapjunk.

A csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a felvert tojással. Ízlés szerint a tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.

Sütés:

Az előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is