Elkészítése
A langyos joghurtot, vizet és cukrot összekeverjük, majd az élesztőt ebben a keverékben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és a közepébe tesszük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a vajat és a sót, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha a tészta túl lágy lenne, egy kevés lisztet adhatunk hozzá, bár ez a liszt sikértartalmától függ. A tésztát kétszeresére kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, amelynek hozzávalóit alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit, és 4 cm-es darabokat vágunk belőle. A darabokat kivajazott muffin formába helyezzük, letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük.
Végül a 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
