Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl natúr joghurt (kefir )
  • kb 0,5 dl víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés só
  • 1 pötty piros arany
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma ( reszelve)
Sajtos csiga

Elkészítése

A langyos joghurtot, vizet és cukrot összekeverjük, majd az élesztőt ebben a keverékben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és a közepébe tesszük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a vajat és a sót, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha a tészta túl lágy lenne, egy kevés lisztet adhatunk hozzá, bár ez a liszt sikértartalmától függ. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, amelynek hozzávalóit alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit, és 4 cm-es darabokat vágunk belőle. A darabokat kivajazott muffin formába helyezzük, letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük.

Végül a 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-csiga-3/