Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 mk só
Töltelékhez:
- 1 tömlős sajt (10 dkg, tejszínes)
- 10 dkg sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
- 10 dkg margarin
- 1 mk pirosporpaprika
- bors ízlés szerint (el is elmaradhat)
Tetejére:
- 1 felvert tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1 /2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
1,5 cm–es darabokra vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

