Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 4 teáskanál só
- 2 pohár tejföl
- 4 darab tojássárgája
- 2 tasak sütőpor
A töltelékhez:
- 30 dkg margarin
- 3 teáskanál só
- 2 darab tojássárgája
- 30 dkg reszelt trapista sajt (a fele lehet füstölt is)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle.
A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A cipókat egyenként kisodorjuk 40 x 30 cm téglalapra és mindegyiket megkenjük a Ramás krémmel. Majd szorosan feltekerjük .Mélyhűtőbe tesszük egy fél órára könnyebben lehet szeletelni. Fél cm vastagra felszeleteljük, megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, lenmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
[box style=”info”]Ha nem szeretnénk egyszerre megsütni, a rudakat le lehet fagyasztani és bármikor frissen megsütni.[/box]
