Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 24-26 darabhoz: A tésztához: 50 dkg liszt 10 dkg vaj 3 dkg élesztő 2 dl tej 1,5 dl tejföl 5 cl olaj 2 tojás sárgája só ízlés szerint 1 tk cukor A töltelékhez: 3 dl tejföl 40 dkg (trappista) sajt Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 cl olaj
  • 2 tojás sárgája
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor

A töltelékhez:

  • 3 dl tejföl
  • 40 dkg (trappista) sajt


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is