Elkészítése
Tészta készítése
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, majd végül belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és letakarva 15 percig pihentetjük.
Formázás
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. A reszelt sajtot összekeverjük a pirospaprikával, majd egyenletesen megszórjuk vele a tésztát. Csillag alakú szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, és ismét kinyújtva kiszaggatjuk, vagy rudakat vágunk belőle.
Sütés
A formázott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A sajtos csillagokat variálhatjuk füstölt sajttal vagy reszelt parmezánnal is. Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a tésztába tehetünk kevés fokhagymaport vagy szárított oregánót.

