Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos csillagok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sajtos csillagok ropogós, sós aprósüteményként bármilyen alkalomra megállják a helyüket. A fűszeres sajttal megszórt tészta nemcsak finom, hanem mutatós is, így vendégvárónak vagy ünnepi asztalra is ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.12.08.

Hozzávalók

A kenéshez

A tetejére

Elkészítése

Tészta készítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, majd végül belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és letakarva 15 percig pihentetjük.

Formázás

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. A reszelt sajtot összekeverjük a pirospaprikával, majd egyenletesen megszórjuk vele a tésztát. Csillag alakú szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, és ismét kinyújtva kiszaggatjuk, vagy rudakat vágunk belőle.

Sütés

A formázott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A sajtos csillagokat variálhatjuk füstölt sajttal vagy reszelt parmezánnal is. Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a tésztába tehetünk kevés fokhagymaport vagy szárított oregánót.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is