Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos érme recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 0,5 csomag sütőpor
  • só

Krém:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 0,5 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük a tésztát.

A krémhez a puha vajban elkeverjük a sajtot, paprikát és kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!).

A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a sajtos krém felét, majd szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A másik tésztát is így készítjük el.

A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).

Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a vaj kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.

Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad. Érdemes dupla adagot készíteni.

A kész rudak jól viselik a fagyasztást is. Sütés előtt vegyük ki, éjszakára tegyük a hűtőbe, majd másnap reggel szeleteljük és már süthetjük is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-erme/