Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 2 ek tejföl
- 2 ek tej
- 15 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg reszelt sajt (füstölt, vagy ementáli)
Elkészítése:
A lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.)
Összegyúrom, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom. Megkenem a tojás fehérjével, megszórom reszelt sajttal a tetejét, majd ízlés szerint szeletelem.
A szilikonos papírra helyezem a formázott tésztát, majd az előmelegített sütőbe teszem. 18 perc alatt kb kész, mikor szép sárga, ropogós a sajt, a tetején, már kész is!

