Elkészítése
Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát.
A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Trapéz alakúra vágjuk a tésztát.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a megformázott tésztákat és tojássárgájával lekenjük, majd szezámmagot szórunk rá.
Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

