Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos hajtovány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • csipet cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt (kevés füstölt is mehet bele)

A tetejére

  • 1 tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk.

A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.

Duplájára kelesztjük letakarva.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát.

A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.

Trapéz alakúra vágjuk a tésztát.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a megformázott tésztákat és tojássárgájával lekenjük, majd szezámmagot szórunk rá.

Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-hajtovany-2/