Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Sajtos háromszög

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 70 dkg finomliszt 5 dkg friss élesztő 1 csapott ek só 2 tojássárgája 3,5-4 dl tej 1 mk cukor 80 ml étolaj Töltelék: 1 tojássárgája 20 dkg lágy vaj 1 mk só Tetejére: 1 tojássárgája 2 dl tejföl 15 dkg reszelt sajt Elkészítése: 1,5 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott ek só
  • 2 tojássárgája
  • 3,5-4 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 80 ml étolaj

Töltelék:

  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg lágy vaj
  • 1 mk só

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

1,5 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk az élesztőt felfutni.

A liszthez hozzákeverjük a sót. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, az étolajat, a tojások sárgáját és a maradék langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a vajjal és a sóval habosra keverjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A krémet elfelezzük, és mindkét tésztát megkenjük, majd feltekerjük.

A tejfölt kikeverjük a tojássárgával, és a feltekert rudakat lekenjük, majd háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük kissé távolabb egymástól őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és további 25 percet hagyjuk még kelni.

Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a forró sütőbe téve szép pirosra sütjük a háromszögeket.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is