Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos háromszög recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 75 dkg finomliszt
  • 2 kávéskanál só
  • 1 dl olaj
  • 1 db tojás

Töltelékhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só

A kenéshez

  • tojás

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, és 1-1,5 dl-t egy kis tálkába öntünk belőle. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a kovászt, az olajat, a tojást és fokozatosan a maradék tejet. Az egészet sima, közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nem nő.

A töltelékhez a puha margarint a reszelt sajttal összedolgozzuk, és ha szükséges, sózzuk a sajt sósságától függően.

Amikor a tészta megkelt, finoman átgyúrjuk és megfelezzük. Egyenként 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd rákenjük a margarinos sajtot. Szorosan felcsavarjuk, és addig sodorgatjuk, amíg egyenként kb. 50 cm hosszúak nem lesznek. Ezután cikk-cakk alakban háromszögekre vágjuk.

A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távolabb, hogy legyen helyük növekedni. Felvert tojással lekenjük, és 20-25 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-haromszog/