Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos-joghurtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtot elkeverjük a vízzel és meglangyosítjuk. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal és belekeverjük a sót is. A tojást felütjük, felverjük és felét a liszthez adjuk, majd az élesztős keveréket is beleöntjük és kézhez, edény falához nem tapadó, puha tapintású tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A joghurtot elkeverjük a vízzel és meglangyosítjuk. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

Közben a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal és belekeverjük a sót is.

A tojást felütjük, felverjük és felét a liszthez adjuk, majd az élesztős keveréket is beleöntjük és kézhez, edény falához nem tapadó, puha tapintású tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.

Az edényt letekerjuk és a tésztát duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk kb 10 dkg reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A felcsavart tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét éles késsel berácsozzuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapíros tepire tesszük.

Tetejét a félretett tojással lekenjük és kevés sajttal megszórjuk (sajt helyett meget szezámmag vagy köménymag is). A leeső részeket újra összegyúrjuk és szaggatjuk.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is