Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos kagylócskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kagylócskákhoz

  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 45 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint

A lekenéshez

  • 1 tojás

A töltelékhez

  • 5 dkg vaj
  • 1,75 dl tej
  • 5 dkg tubusos sajtkrém
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors

A forgatáshoz

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Beleöntjük a lisztbe a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a sót, majd összegyúrjuk. Félrerakjuk 20-25 percre, míg elkészítjük a tölteléket.

Egy edénybe öntjük a tejet és felforraljuk a liszttel, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg a sajt elolvad. Ízesítjük sóval, borssal, majd félrerakjuk hűlni. Mikor kihűlt hozzákeverjük a sajtkrémet és a lágy vajat.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtva 5-6 cm-es köröket szaggatunk belőle. Óvatosan félbehatjuk, de nem nyomjuk össze és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Habzsákba rakjuk a tölteléket és betöltjük vele a kagylócskákat, majd óvatosan reszelt sajtba forgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-kagylocskak/