Elkészítése
Első és egyik legfontosabb lépésként a tejet a cukorral felmelegítjük, de semmiképp sem forróra! Beleszórom az élesztőt és elkeverjük. Konyharuhával letakarva, körülbelül 10 perc alatt futtatjuk az élesztőt.
A vajat felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, amit elkeverünk benne.
Az élesztős tejet, a vajat ráöntjük a lisztre. Alaposan bedagasztjuk, egészen addig folytatva a műveletet, míg az edénytől teljesen el nem válik a tészta. Ha túl puhának érezzük, akkor pici lisztet eldolgozhatunk benne pluszban, ha túl kemény lenne, abban az esetben öntsünk hozzá még egy pici langyos tejet.
Az edény alját, majd a tészta tetejét is picit belisztezzük és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órán át hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre öntjük és a kezünkkel óvatosan kör alakúra húzgáljuk. Ezt követően hat részre, nagyjából háromszög alakúra vágjuk a tésztát. Ezeket a cikkeket nyújtófával körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk.
A széles feléről indulva, két szélét mindig picit kifelé húzva, szorosra tekerjük, végül meghajlítom.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és a kifliket rátesszük.
Tetejüket ecset segítségével megkenjük langyos tejjel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.


