Elkészítése
A kézmeleg tejbe keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, felvert tojást, olajat, joghurtot és a megkelt élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, átgyúrjuk és 6 cipóra osztjuk. Minden cipót gömbölyűre sodrunk. Egyenként megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráfektetjük a következő tésztát, amit szintén vajjal kenünk meg és sajttal szórunk meg. A harmadik tésztát is így kezeljük. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk, majd 8 cikkre vágjuk és kifli formára feltekerjük.
A tojást kevés tejjel összekeverjük, és ezzel megkenjük a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal. A másik 3 cipóval is hasonlóképpen járunk el. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat!
