Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 350 g natúr joghurt
  • 1,5 db felvert tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál cukor

A töltelékhez

  • 50 g olvasztott vaj
  • 20 dkg sajt ( lehet füstölt is )

A kenéshez

  • 0,5 db tojás
  • 1 teáskanál tej

A kiflik szórásához

  • reszelt sajt
Sajtos kifli

Elkészítése

A kézmeleg tejbe keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, felvert tojást, olajat, joghurtot és a megkelt élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, átgyúrjuk és 6 cipóra osztjuk. Minden cipót gömbölyűre sodrunk. Egyenként megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráfektetjük a következő tésztát, amit szintén vajjal kenünk meg és sajttal szórunk meg. A harmadik tésztát is így kezeljük. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk, majd 8 cikkre vágjuk és kifli formára feltekerjük.

A tojást kevés tejjel összekeverjük, és ezzel megkenjük a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal. A másik 3 cipóval is hasonlóképpen járunk el. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-kifli-3/