Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 darab tojás
- 2 dl kefír
- 1 dl étolaj
- 1 mokkáskanál só
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 darab tojás
- 25 dkg margarin
- 3 mokkáskanál só
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a kefirt, étolajat, sót, a felfuttatott élesztős tejet a cukorral összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd végül 12 részre osztjuk.
A sóval kikevert margarint 6 részre osztjuk. A tésztagombócokból egyenként kb. 30 cm átmérőjű, kör alakú lapokat nyújtunk.
Fogunk egyet, megkenjük margarinnal, befedjük egy másik lappal és derelyevágóval 16 részre osztjuk. Ezután feltekerjük a szélesebb végénél kezdve.
Így folytatjuk kettesével, míg el nem fogynak a lapok.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd kb. fél órát kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.