Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű) 30 g puha margarin 1 ek olaj 2 kk só 1 dl langyos tej 20 g élesztő 2 dl langyos víz reszelt sajt Elkészítése: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű)
  • 30 g puha margarin
  • 1 ek olaj
  • 2 kk só
  • 1 dl langyos tej
  • 20 g élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • reszelt sajt


Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát és kb 5 percig dagasztjuk.

Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát kiborítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.

A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük puha margarinnal, majd a hosszabik felétől feltekerjük.

A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd 30 percet pihentetjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A megkelt kiflik tetejét langyos vízzel lekenjük és megszórjuk sajttal.

Meleg sütőbe tolva kb 20-30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha az alja kissé barna, a teteje meg aranyszínű).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is