Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 2 tk kristálycukor
- 5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 0,5 ek só (ízlés szerint)
Kenéshez:
- 2 tk só
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.
A puha margarint a sóval jól kikeverjük.
A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.
A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

