Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-köménymagos rudak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 2 db tojássárgája

Lekenéshez

  • 1 db tojássárgája
  • só
  • tej

Szóráshoz

  • 15 dkg reszelt sajt
  • egész köménymag

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, amit egy éjszakára hűtőbe teszünk pihenni. Másnap reggel a tésztát ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tojássárgáját egy kevés sóval és tejjel összekeverjük, majd ezzel lekenjük a tészta tetejét. Reszelt sajttal és ízlés szerint köménymaggal megszórjuk. Derelyevágóval hosszú, vékony rudakra vágjuk a tésztát, majd vajazott tepsire helyezzük a rudakat.

Előmelegített sütőben készre sütjük a sajt rudakat, amíg aranybarnák nem lesznek.

Ez a recept garantáltan finom, érdemes kipróbálni. A tésztát mindenképpen érdemes egy éjszakára hűtőben pihentetni, hogy elérjük a megfelelő ízhatást. A hozzávalókat nem érdemes variálni, mert így az igazi. A rudak formájában a legmutatósabb, így érdemes megmaradni ennél.

Sztori

Ez a recept édesanyámtól származik, és mindig felidézi gyermekkorom ízeit. A család kedvence, és mindenkinek ajánlom, aki valami igazán finomat szeretne készíteni.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-komenymagos-rudak/