Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos korongok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl
  • só

Töltelékhez

  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só
  • tejföl

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük (akár előző nap is elkészíthetjük). Pihentetés után fél centi vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.

A korongokat megkenjük felvert tojással és megsütjük. Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen túl lágy a krém.

Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-korongok/