Elkészítése
Tészta elkészítése
A margarint, a tojást, a lisztet és a csipet sót összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. A tésztát a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése
A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, végül sima masszává dolgozzuk.
Kosárkák összeállítása és sütése
A kosárkaformákat vékonyan kikenjük, majd mindegyiket kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a formát. Ezután egy-egy evőkanálnyi sajtos tölteléket kanalazunk bele.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Tipp
A töltelékhez ízlés szerint keverhetünk apróra vágott sonkát, olívabogyót vagy újhagymát is. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, így még ropogósabb lesz.
