Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos kosárka egy egyszerűen elkészíthető, sós aprósütemény, amely kívül omlós tésztából, belül pedig krémes-sajtos töltelékből áll. Kiváló vendégváró falat, uzsonnára vagy egy pohár bor mellé is jól illik. Elkészítése nem igényel sok időt, mégis mutatós és finom harapnivaló kerülhet az asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.04.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint, a tojást, a lisztet és a csipet sót összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. A tésztát a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése

A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, végül sima masszává dolgozzuk.

Kosárkák összeállítása és sütése

A kosárkaformákat vékonyan kikenjük, majd mindegyiket kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a formát. Ezután egy-egy evőkanálnyi sajtos tölteléket kanalazunk bele.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából óvatosan kifordítjuk.

Tipp

A töltelékhez ízlés szerint keverhetünk apróra vágott sonkát, olívabogyót vagy újhagymát is. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, így még ropogósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is