Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- fél tk só
Töltelék:
- 35 dkg reszelt sajt
- 9 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 3,5 dl tejszín
- só ízlés szerint bors
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.

