Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 30 dkg margarin 1 tojássárgája fél tk só Töltelék: 35 dkg reszelt sajt 9 dkg liszt 4 tojássárgája 3,5 dl tejszín só ízlés szerint bors reszelt sajt a tetejére Elkészítése: A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2015.05.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél tk só

Töltelék:

  • 35 dkg reszelt sajt
  • 9 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3,5 dl tejszín
  • só ízlés szerint bors
  • reszelt sajt a tetejére


Elkészítése:

A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.

Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is