Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 30 dkg sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint, a tojást, a lisztet és a csipet sót összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. A tésztát a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése

A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, végül sima masszává dolgozzuk.

Kosárkák összeállítása és sütése

A kosárkaformákat vékonyan kikenjük, majd mindegyiket kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a formát. Ezután egy-egy evőkanálnyi sajtos tölteléket kanalazunk bele.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából óvatosan kifordítjuk.

Tipp

A töltelékhez ízlés szerint keverhetünk apróra vágott sonkát, olívabogyót vagy újhagymát is. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, így még ropogósabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-kosarka/