Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze) 6 dkg vaj vagy margarin 2 ek parmezán (ez el is hagyható) csipet só 12 dkg liszt 2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta Elkészítése: A sajtot lereszeljük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtot használtam, cheddartól szép sárga lett a pannóniától finom íze)
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek parmezán (ez el is hagyható)
  • csipet só
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta


Elkészítése:

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk (én kis kockákat szúrtam ki).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is