Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos kréker recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg sajt
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész köménymag
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 kávéskanál curry

Elkészítése

A sajtokat lereszeljük és egy tálba téve összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot és alaposan összegyúrjuk.

Folpackba csomagoljuk és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2 mm vastagra kisodorjuk, derelyevágóval háztartási keksz méretűre felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és előmelegített sütőben 210 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

Minél sötétebbre sül, annál ropogósabb lesz miután teljesen kihűlt, de vigyázat, ha sokáig sütjük, akkor megég!

Dobozba téve egy hétig is eláll!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-kreker-2/