Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Sajtos-magos sós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg zsír/margarin 1 tojás 1 ek só 1 tk cukor 2 dkg élesztő 15-20 dkg sajt(reszelve) hideg tej(amennyit felvesz) + 1 tojás a tetejére esetleg magok(kömény,mák,dió,szezám,len) Elkészítése: A lisztbe keverjük a sót, cukrot, majd bele morzsoljuk az élesztőt, reszelt sajt felét és a zsiradékot(zsírral és margarinnal is elkészítettem már ,mindkét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.01.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír/margarin
  • 1 tojás
  • 1 ek só
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 15-20 dkg sajt(reszelve)
  • hideg tej(amennyit felvesz)
  • + 1 tojás a tetejére
  • esetleg magok(kömény,mák,dió,szezám,len)


Elkészítése:

A lisztbe keverjük a sót, cukrot, majd bele morzsoljuk az élesztőt, reszelt sajt felét és a zsiradékot(zsírral és margarinnal is elkészítettem már ,mindkét verzióval pocak kompatibilis 🙂

Tojást teszünk hozzá és kevéske hideg tejjel kemény tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük, omlós sós tésztára van szükségünk 🙂 A tésztát becsomagolva hűtőbe tesszük (legjobb egy éjszakára), vagy 1-2 óra múlva, enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk (nehéz feladat,mert kemény a tészta) kedvünk szerint éles késsel kis kockákra vágjuk vagy formákat szúrunk ki.

A leeső tésztadarabokat nyugodtan újból dolgozzuk össze és használjuk ismét. Sütőpapírozott lemezre rakosgatjuk, tetejüket tojással lekenjük, magokkal vagy sajttal szórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük(légkeverésen 10-12 perc)

Kötényeket felkötni! Alkotásra fel!

[box style=”info”]Emlékeztek “nem mai tinik” amikor még a cukrászdákban lehetett kapni, amolyan szájpadlásra tapadós, abba nem hagyható, sós kockákat? Tetejükre sajttal vagy köménnyel, szezámaggal, mákkal volt megszórva…sokáig tárolható és isteni finom volt … nem szaporítom tovább a szót! Megtaláltam a tuti receptet!Igazi, rég elfeledett ízemlékeket ébresztett fel bennem![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is