Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos, medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1 kispohár tejföl (150 g) 2 dl tej 2,5 dkg élesztő 2 tojássárgája só 15 dkg reszelt sajt 1 csokor medvehagyma A kenéshez: 1 tojás A tetejére: 15 dkg sajt Elkészítése: A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk. A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2014.06.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kispohár tejföl (150 g)
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor medvehagyma

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • 15 dkg sajt


Elkészítése:

A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is