Elkészítése
Előkészítés:
A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A sajtot lereszeljük, a medvehagymát pedig finomra aprítjuk.
Elkészítés:
Az egyik kinyújtott tésztalapot egyenletesen megkenjük tejföllel, enyhén megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, a pirított baconnel és az aprított medvehagymával. A másik tésztalapot ráhelyezzük, és enyhén rányomkodjuk, hogy összetapadjon.
A tésztát derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vagy stanglikra vágjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Az előkészített stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
