Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, medvehagymás, baconös stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 1 dl 20%-os tejföl
  • só
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése

Előkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A sajtot lereszeljük, a medvehagymát pedig finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az egyik kinyújtott tésztalapot egyenletesen megkenjük tejföllel, enyhén megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, a pirított baconnel és az aprított medvehagymával. A másik tésztalapot ráhelyezzük, és enyhén rányomkodjuk, hogy összetapadjon.

A tésztát derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vagy stanglikra vágjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Az előkészített stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-medvehagymasbaconos-stangli/