Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 1 csapott ek só
- 5 dkg élesztő
- 0,5 csomag sütőpor
- 1-1,5 dl tej
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 2 tojássárgája
- 1 kk cukor
Lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy pici cukorral és félretesszük, hogy felfusson.
A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfutott élesztőt, a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá.
Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsin megsütjük.
[box style=”info”]Most füstölt sajtot reszeltem, ezt tettem a tésztájába és a tetejére is.[/box]


