Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 25 dkg margarin 1 tojás 2,5 dkg élesztő 0,5 dl tej 1 tk só 1 tk cukor Töltelék: 2,5 dl tej 2,5 ek liszt 10 dkg reszelt sajt 10 dkg vaj 1 tubus sajtkrém reszelt sajt a forgatáshoz só és bors ízlés szerint Elkészítése: Először a tésztát készítjük el. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2015.05.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor

Töltelék:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 ek liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tubus sajtkrém
  • reszelt sajt a forgatáshoz
  • só és bors ízlés szerint


Elkészítése:

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.

A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megsült, kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, óvatosan széthajtjuk, és a sajtkrémmel bőven megkenjük, majd reszelt sajtba forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is