Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 púpos kávéskanál só
  • 1 csomag szalalkáli

Tetejére

  • 1 tojás a kenéshez
  • reszelt sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a margarint, a tojást, a tejfölt, a sót és a szalalkálit összegyúrjuk. Addig dolgozzuk, amíg egynemű, jól nyújtható tésztát kapunk.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd perecformával kiszaggatjuk.

Sütés

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással lekenjük, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180–190 °C-on addig sütjük, amíg szép világosbarnák nem lesznek.

Tipp

Ha szeretnénk, a sajt mellé szezámmagot vagy köménymagot is szórhatunk a tetejére. Dobozban tárolva sokáig friss marad, így előre is megsüthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-perec-3/