Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 0,5 kg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg magarin vagy vaj
  • 2 tojásságája
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál tejföl

Tetejére

  • 1 tojás
  • magvak: szazám, len, kömény vagy egész mák

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyivel jó állagú lesz (selymes, se nem ragadós-se nem kemény).

Becsomgaoljuk és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A pihentetés után kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk egy perec alakú kiszúróval. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

A kis pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és enyhén felvert tojással megkenjük. Tetejére különböző magvakat, sajtot szórhatunk.

180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-perec-8/