Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Sajtos perec egészségesebben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 25 dkg vaj vagy margarin 2 ek kókuszzsír vagy sertészsír 1 cs szalalkáli 1 csapott ek só 15 dkg reszelt sajt 2-3 dl tejföl 1 tojás a kenéshez Elkészítése: A lisztet, szalalkálit, sót elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt,10 dkg sajtot és közepes keménységű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.04.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek kókuszzsír vagy sertészsír
  • 1 cs szalalkáli
  • 1 csapott ek só
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tojás a kenéshez


Elkészítése:

A lisztet, szalalkálit, sót elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt,10 dkg sajtot és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, perecszaggatóval kiszaggatjuk, lekenjük a felvert tojással és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

A pereceket két nagy, sütőpapírral fedett tepsire sorkaoztatjuk.

175 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbetoljuk a tepsiket és kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is