Hozzávalók:
- 70 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek kókuszzsír vagy sertészsír
- 1 cs szalalkáli
- 1 csapott ek só
- 15 dkg reszelt sajt
- 2-3 dl tejföl
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet, szalalkálit, sót elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt,10 dkg sajtot és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, perecszaggatóval kiszaggatjuk, lekenjük a felvert tojással és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
A pereceket két nagy, sütőpapírral fedett tepsire sorkaoztatjuk.
175 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbetoljuk a tepsiket és kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!