Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 13 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 85 g tejföl
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Tetejére

  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szezámmag
Sajtos perec

Elkészítése

A sót elkeverjük a liszttel és a szódabikarbónával, majd a margarint is hozzámorzsoljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és tésztát gyúrunk belőle.

Fél órára hűtőbe tesszük, majd ketté vesszük a tésztát. 3 mm vastagra kinyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. (A formát minden kiszúrás előtt lisztbe mártjuk.)

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tojással és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-perec/