Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg átszitált finomliszt 18 dkg margarin 10 dkg reszelt sajt 2 tojás sárgája 3 evőkanál 20 %-os tejföl 1 csapott kávéskanál só A krémhez: 1,5 dl tej 3 dkg finomliszt 10 dg teavaj 10 dkg reszelt sajt 1 csapott kávéskanál pirospaprika 1 mokkáskanál só A díszítéshez: 5 dkg reszelt sajt Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
14 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bartfai Andrea
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg átszitált finomliszt
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 1 csapott kávéskanál só

A krémhez:

  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg finomliszt
  • 10 dg teavaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csapott kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál só

A díszítéshez:

  • 5 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, megsózzuk és hozzákeverjük a a tésztához szükséges reszelt sajtot. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a tojás sárgákkal elkevert tejfölt, majd összegyúrjuk és 2 cipóba osztjuk.

Fél órai pihentetés után igen vékonyra kinyújtjuk és villával megszurkálva laponként perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán 180 fokon 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

A tejből és lisztből állandó keverés mellett masszát főzünk, kihűtjük. Gépi habverővel habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáhabosítjuk a masszát, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk paprikázzuk, két részre osztjuk.

Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet, reszelt sajttal megszórjuk és falatnyi kockákra vágva tálra helyezzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bartfai Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is