Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A szalalkálit kb. fél deci langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Formázás és sütés
A tésztából pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat (a legkisebb szaggatóval apróbb darabokat kapunk). Az oldalát enyhén megsodorjuk, így szebb formát kapnak. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük szép barna lesz.
Tipp
A pogácsák tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is a sajt mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk egy kevés reszelt fokhagymát is.

