Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sajtos pogácsa egy egyszerűen elkészíthető, sós aprósütemény, amely frissen, langyosan a legfinomabb. A reszelt sajt nemcsak a tésztába kerül, hanem a tetejére is, így különösen ízletes és ropogós.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A szalalkálit kb. fél deci langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Formázás és sütés

A tésztából pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat (a legkisebb szaggatóval apróbb darabokat kapunk). Az oldalát enyhén megsodorjuk, így szebb formát kapnak. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük szép barna lesz.

Tipp

A pogácsák tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is a sajt mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk egy kevés reszelt fokhagymát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is