Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db tojás
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • kevés tej

A tetejére

  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A szalalkálit kb. fél deci langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojást, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Formázás és sütés

A tésztából pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat (a legkisebb szaggatóval apróbb darabokat kapunk). Az oldalát enyhén megsodorjuk, így szebb formát kapnak. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük szép barna lesz.

Tipp

A pogácsák tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köménymagot is a sajt mellé. Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk egy kevés reszelt fokhagymát is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-pogacsa-10/