Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 ek só
- 1 teáskanál cukor
- 1 ek tejföl
- 1 db tojás
Pogácsa lekenése, szórása:
- 1 db tojás
- 10 dkg trappista sajt (reszelve)
- 1 dkg napraforgó
- 1 dkg tökmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom, fóliába becsomagolom, majd egy éjszakára a hűtőben állni hagyom.
Másnap, belisztezett deszkán, 3 cm vastagra kinyújtom, felvert tojással lekenem, sajttal megszórom és pogácsa szaggatóval, kiszaggatom.
A tepsit szilikon papírral kibélelem. A pogácsákat egymástól kis távolságokra helyezem. A sütőt 180 fokra előmelegítem és aranyszínűre sütöm. A sajt kicsit már ropogós.
[box style=”info”]A szórás többféle mag lehet, szezám, napraforgó stb.[/box]