Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 kk só
- 5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 ek tejföl
Tetejére:
- 1 tojás
- 20 dkg sajt (lehet vegyesen is)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint bele szoktam reszelni, így könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót is, és a felfutott élesztőt, majd kidolgozzuk a tésztát.
Hűtőben pihentetjük legalább egy órát. (Ha egy éjszakát áll, az sem árt neki.)
Lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, felkockázzuk, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
[box style=”info”]A só mennyiségét lehet növelni, ez így nem annyira sós, inkább vajas ízű.[/box]

