Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
Kelesztés nélkül, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
Tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat (vagy vághatjuk négyszökegre is-akkor nem lesz leeső rész), majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb.
200 fokra melegítjük a sütőt. Amíg a sütő melegszik, addig a pogácsák a tepsin pihennek.
Kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő függ a pogácsák méretétől!).

