Elkészítése
A cukrot és a langyos tejet összekeverve felfuttatjuk az élesztőt. Közben a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és alaposan tésztát gyúrunk belőle.
Kelesztés
A tésztát először 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 40 percig kelesztjük, hogy jól megkeljen.
Formázás
Ezután ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a formázott pogácsákat tepsire tesszük.
Pihentetés és sütés
A pogácsákat 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük a tetejüket, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük őket aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

