Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • só
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

A kenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg trappsita sajt

Elkészítése

A cukrot és a langyos tejet összekeverve felfuttatjuk az élesztőt. Közben a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és alaposan tésztát gyúrunk belőle.

Kelesztés

A tésztát először 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 40 percig kelesztjük, hogy jól megkeljen.

Formázás

Ezután ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a formázott pogácsákat tepsire tesszük.

Pihentetés és sütés

A pogácsákat 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük a tetejüket, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük őket aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-pogacsa-4/